Tilbake

Valg av riktig type løfteutstyr, og kunnskap om hvordan du sikkert håndterer det, er helt avgjørende for å unngå skader på person, kabel og utstyr. Vi i Melbye har utstyret, kompetansen og løsningene som sørger for sikker håndtering av kabel og trommel. Vi hjelper deg med å stille forberedt til kabelsesongen!

 

Profesjonelt og sikkert løfteutstyr

Løfteutstyr brukes gjerne over lengre tid, i omgivelser der temperatur, fuktighet og bruksområder kan variere. Feil valg og håndtering av utstyr kan føre til skader på både person og materiale, i tillegg til forsinkelser i prosjekter.

Løfteutstyr fra Melbye er beregnet for sikkert, profesjonelt og langvarig bruk. Utstyret er testet, godkjent og sertifisert etter europeiske regler, og kommer med all nødvendig dokumentasjon. Vi i Melbye veileder deg gjerne til å velge løsninger som er tilpasset dine behov.

Forsvarlig løfting av kabeltrommel

Ved bruk av utstyr for trommelløfting, er det viktig å ivareta både din egen og andres sikkerhet. I tillegg må du sørge for at utstyret blir håndtert på en slik måte at både kabel og materiale ikke blir skadet. Dette kan spare deg for både alvorlige personulykker og dyre kostnader.

   ADVARSEL!

·         Påse at størrelse/vekt ikke overstiger kapasiteten til trommelløfter.

·         Kontroller trommelløfter for brister og mangler før bruk

·         Ta alltid hensyn til lover og sikkerhetsforskrifter

·         Forsikre deg om at trommel er sikret forsvarlig

·         Bruk alltid egnet verneutstyr

·         Hold tilstrekkelig avstand når kabeltrommel er i bruk

 

JKS løfteåk - for sikker trommelbehandling

Ved løfting av kabeltrommel, kan både trommel og kjetting ryke - noe som kan føre til alvorlige personskader og ødelagt utstyr. For å unngå dette, bør det benyttes et løfteåk for sikker håndtering. Melbye leverer komplett løfteåk fra JKS, som gjør løftejobben enklere og tryggere. Trommelløfterne fra JKS har en maks løftekapasitet på 1-17 tonn, og tar trommeldiameter opp til K38.

·         Løftevekt: 1-17 tonn

·         Maks trommeldiameter: K38

·         Leveres med reduksjonskroker for justering av kjettingens lengde


JKS løfteåk

Kjettingen i løfteåket gjør at stangen i rammen holder på styrken, uten at den bøyes. De medfølgende reduksjonskrokene lar deg justere lengden på kjettingen. Dette gjør trommelløfteren fleksibel - også ved løfting av mindre tromler.


Kjetting med reduksjonskroker

Les mer om våre løfteåk her


NB! For raskere og tryggere bestilling av reservedeler, er det plassert et serienummer på trommelløfterens åk. Dette vil forsikre deg om at du får de riktige delene ved bestilling, i tillegg til at det kan benyttes dersom du har tekniske spørsmål.

Trommelstativ F155 fra OMAC

Melbye tilbyr et bredt utvalg av trommelstativer - fra små trommelbukker med håndsveiv for enkle løfteoperasjoner, til trommelstativer med kapasitet på opptil 50 tonn.

Vårt populære, brukervennlige og solide trommelstativ F155 fra OMAC, sørger for sikker håndtering av trommel ved linjebygging og kabelstrekking. Stativene kan enkelt tilpasses ditt bruk, og det kan også monteres motordrift på stativene for drift av trommel.

Kapasitet: 7 til 20 tonn.

·         Bremsesystem tilpasset bruk og vekt på trommel

·         Aksling med kulelager for enkel utkjøring av kabel

·         Hydrauliske jekker for løfting av trommel

·         Hydraulisk motor for enkel avkobling av kabel/wire

Trommelstativet kan utstyres med en rekke tilleggskomponenter, som hydraulikkmotor med 225 kg bremsekraft og 180 kg trekkraft, hydrauliske bremseskiver, og spoleapparat.

Trykk her for å komme til F155 trommelstativ fra OMAC.

 


OMAC trommelstativ

Fleksible og brukervennlige kabelhengere

Melbye kan tilby markedets mest fleksible og brukervennlige kabelhengere fra JKS. I tillegg til transport av tromler, er dette hengere du også kan benytte til utlegging, spoling og strekking kabel/line. Maks lastevekt: 1000 til 2500 kg.

I kabelvognen er styreenheten plassert bakerst, noe som gir bedre oversikt og økt sikkerhet. Rotasjonsretning og hastighet på trommel kan enkelt justeres med hengerens trommemotorventil.

JKS kabelhenger


Her finner du våre kabelhengere fra JKS


Bredt utvalg av trekkeutstyr

 

Hos Melbye finner du også et rikelig utvalg av trekkeutstyr. I vårt brede sortiment finner du blant annet kabelruller, svivler og trekkestrømper, som gjør arbeidet med kabler både enklere og mer skånsomt.

 

Kabelruller

kabelruller av presisjonsrør, der kulelageret er beskyttet mot støv og smuss. Rullene er utstyrt med kombinert bære- og føringsbøyler, for maksbelastning på 180-1000 kg. Rullene passer til kabeldiametere fra 120 til 200 mm, og er produsert i aluminium, nylon eller galvanisert stål.

 

Trekkestrømper
Vi har trekkestrømper for både små og store belastninger, som kommer med enkelt eller dobbelt øye. Strømpene er flettet av dobbelt galvanisert eller rustfri tråd, har en gripelengde på 600 mm, og er tilpasset kabeldiametere fra 10-20 mm og opptil 80-95 mm.
 

Svivler
I vårt sortiment finner du svivler for Ø 7-38 mm wire. Svivlene er designet for å unngå vridninger mellom line og pilotline, og har integrert aksiallager for enkel rotasjon. Minimum bruddlast: 12-850 kN.

 

 

 

Ønsker du å vite mer om håndtering av kabel og trommel? Da kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her, eller ta gjerne kontakt med oss for å drøfte ditt prosjekt, vår ekspertise er alltid inkludert!

Thomas Berve

Business Unit Manager Energi thb@melbye.no +47 959 18 451